Nou daar gaan we dan. Ron Voets is mijn naam, ben 54 jaar oud en woon in Veghel Noord Brabant.

Heel mijn leven, zover ik kan mezelf kan herinneren ben ik al gefascineerd in hypnose. Als kleine jongen van ongeveer 10 jaar oud heb ik een keer op tv een hypnotiseur bezig gezien en ik weet nog als de dag van gisteren, dit wil ik ook kunnen. Mensen met 1 knip in mijn vingers en het woord "slaap" in slaap brengen en ze daarna alles laten doen wat ik wil. Hoe naief kun je zijn, maar ik was tenslotte nog maar een kind. Ik werd ouder en ging opleidingen volgen. en elke keer kwam ik hypnose tegen. Dan weer op een feestje waar een hypnotiseur was uitgenodigd, dan weer kwam Rasti Rosteli in de stad, dan was er weer eens iets op tv over hypnotiseren. Toen ik in 1998 de opleiding  CMV ,Culturele en Maatschappelijke Vormgeving, ging volgen op de fontis hogescholen in Eindhoven. Ik leerde de kennis en vaardigheden en kreeg de instrumenten waarmee ik een bijdragen kon gaan leveren aan een betere wereld. Ik leerde kritisch denken en creeerde een eigen visie op belangrijke maatschappelijke vraagstukken in mijn verbindende rol als sociaal ondernemer. Ik behaalde mijn bachelor en ging aan de slag als jongerenwerker bij Dynamo in Eindhoven alwaar ik een kleine twee jaar met veel plezier heb gewerkt en ging daarna aan de slag als jongerenwerker in de gemeente waar ik zelf woon Veghel dus. Tijdens mijn studie hoorde ik voor het eerst over NLP, Neuro Linguistisch programmeren. Een bijzonder interessante materie. NLP is in de jaren 70 bedacht door Dr, Richard Bandler en John Grinder. NLP is niet wetenschappelijk. het is eigenlijk ontstaan als tegenreactie op de onkunde van psychologen om mensen te helpen zich beter te voelen. En tot op heden is de reguliere hulpverlening nog steeds slecht in staat mensen te helpen. In tegenstelling tot de objectieve benadering van de reguliere wetenschap gaat NLP uit van een subjectieve benadering. NLP gaat uit van jouw eigen ervaring.  NLP is onstaan toen een zekere Gregory Bateson in de jaren 50-60. Hij ontdekte in de VS dat enkele top therapeuten heel goede resultaten bereikten met hun clienten. Bateson heeft toen opnamen laten maken van een aantal van deze therapeuten om te onderzoeken wat ze precies deden. Enkele grote namen van deze therapeuten waren Fritz Perls (Gestalttherapie), Virginia Satir (Gezinstherapie) en Milton Erickson (Hypnotherapie).

Bandler was een student die deze opnames mocht maken. Tijdens het beluisteren van de opname ontdekte Bandler overeenkomsten in de werkwijze van de verschillende therapeuten.

Hier is hij vervolgens met John Grinder aan de slag gegaan wat resulteerde in het boek "The structure of magic". Hierin wordt de structuur van de werkwijze van de therapeuten beschreven waarmee ze heel goede resultaten bij clienten bereikten.

Bandler en Grinder zijn op een gegeven moment uit elkaar gegaan en vertegenwoordigen allebei een andere stroming binnen de NLP.

De stroming die ik aanhang is die van Bandler. Bandler heeft naar mijn mening namelijk het meest beste deel toegevoegd. Op deze manier is NLP praktisch en makkelijk geworden. Daarentegen maakt de Ginder stroming NLP alleen maar ingewikkelder. Een leraar van mij was in Amerika geweest om NLP te leren bood mij aan om als sidekick te fungeren tijdens zijn cursus, als tegen prestatie zou ik de cursus in zijn geheel bij hem gratis mogen volgen wat ik dan ook heb gedaan. cursus 1 NLP practitioner. cursus 2 Master practitioner en als laatste cursus 3 NLP Business Practitioner. Na jaren als prive NLP coach te hebben gewerkt bleef de hypnose maar tevoorschijn komen alwaar ik heb besloten mij op te geven voor de hypnose opleiding International Register Hypnotherapeut bij Arno Van De Munckhof van Hypnoworld opleidingen te Boxmeer. Na dit alles heb ik besloten om mensen te gaan helpen met hypnose vandaar deze website, lees verder wat er allemaal mogelijk is.